Datorprogram

Som student på A-sektionen kommer du dagligen behöva handskas och trilskas med flertalet datorprogram. Dessa finns att tillgå i hela A-husets datorer, men då antalet datorer är begränsat, och du en vacker dag kanske önskar sitta ute i solen med din egen dator, finns många av programmen också tillgängliga till din egen dator. Dessa tillhandahålls via så kallade studentlicenser, och innebär i vissa fall en något mer begränsad version av programmen.

Autodesk
AutoCAD, Revit och Maya är exempel på program som A-och-AT-studenten använder från Autodesk. Dessa finns att ladda ner på deras hemsida. Kravet är att du registrerar dig, och anger din Chalmersmejl som mejl (för att autentisera dig som student).

Chalmers Programvaruresurser
Via Chalmers Studentportal kan du ladda ner flertalet program i något begränsade versioner, så som MatLab och ShareLatex. Instruktioner finns under Programvaruresurser, där du loggar in med ditt CID.

Adobe Creative Cloud
Photoshop, Illustrator och InDesign är tre oumbärliga program som tyvärr inte finns att tillgå gratis som student. Dock finns det fina studentpriser på Creative Cloud, där alla Adobes viktigaste program ingår.

Har du frågor om program och/eller licenser rekommenderar vi dig att kontakta Chalmers IT-support. Dit kan du också vända dig om du stöter på problem med ditt CID-inlogg och/eller skoldatorerna i allmänhet.

Gmat bonding sessions it often takes some kind of stress pro papers or trauma to solidify a group