RekA

ReKA

 

Hej hopp! Vad kul att du hittat hit. Redan 1868 började arkitekter utbildas på Chalmers Tekniska Högskola (då kallat Chalmersska slöjdskolan). Nu är det vi, RekA, som har hand om rekryteringen på A-sektionen. Vi finns här för att hjälpa dig inför ditt högskoleval så se till att bomba oss med frågor!

Vi som sitter i RekA är:

 

Johanna Asplund Ordförande

Mail: johaspl@student.chalmers.se

Program: Arkitektur år 2

Från: Huddinge

Intressen: Matlagning, styrketräning, skidåkning, fuldansa på konserter, rita och att nattbada.

Därför valde jag arkitektur: Jag tycker om att kombinera kreativitet med teori och jag vill vara med och utveckla framtida stadsdelar.

Tips: Våga! Jag lämnade Stockholm för Göteborg och plötsligt befann jag mig i en stad där jag inte ens visste var närmaste mataffär låg. Första dagen var jag dödsnervös! Men så visade det sig vara det bästa valet som jag har gjort.

 

Sara Tuneld Fråga en student

Mail: sara.tuneld@gmail.com

Program: Arkitektur år 2

Från: Karlstad

Intressen: Resa, se nya platser och upptäcka världen! Gillar även kompisar, min familj, böcker, inredning och att dansa loss till Beyoncé.

Därför valde jag Arkitektur: Är och har alltid varit en kreativ pragmatiker och detta kändes som om det kunde va en bra kompromiss. Hittills har jag inte ångrat det!

Tips: Ta din utbildning på allvar men se också på dig själv med en mindre dos av det. Både livet och Chalmerstiden blir roligare och lättare med lite självdistans!

 

Teresia Forsman

Fråga en student Mail: t.essan@hotmail.com

Program: Arkitektur och Teknik år 2

Från: Stockholm

Intressen: Badminton, mina katter, lyssna på musik, gå på konsert och umgås med vänner.

Därför valde jag Arkitektur och Teknik: Det verkade vara den perfekta blandningen mellan matematik, fysik, design och kreativitet och det tilltalade mig direkt. Jag har alltid varit en mattetjej men har under senare tid insett att jag också älskar att vara kreativ och nyskapande och därför var Arkitektur och Teknik ett självklart val för mig.

Tips: Ha inte för höga krav på dig själv! Man utbildar sig för att lära sig och man kommer aldrig kunna vara perfekt från början. Det är under högskoletiden som man har möjlighet att prova nya saker och experimentera så ta vara på det.

 

Agnes Ståhl Skugga en student

Mail: stahl.agnes@gmail.com

Program: Arkitektur år 2

Från: Örebro Intressen: Shoppa, läsa, umgås med vänner och träffa nya och resa!

Därför valde jag Arkitektur: Jag har varit intresserad av att plugga till arkitekt så länge jag kan minnas. Tycker det är spännande med byggnader både gamla och nya.

Tips: Var nyfiken och våga testa nya saker. Lev i nuet det är större chans att du ångrar något du inte testat än tvärtom.

 

Cornelia Ahlstedt Skugga en student Mail: corahl@student.chalmers.se

Program: Arkitektur och Teknik år 2

Från: Eksjö Intressen: Åka skidor, baka, träna, läsa böcker och fredagsmysa.

Därför valde jag Arkitektur och Teknik: Jag har alltid varit fascinerad av och tyckt om arkitektur, men ville också få läsa matte och andra ingenjörsämnen och då var Arkitektur och Teknik det perfekta valet. Tips: Våga göra fel! En utbildning är faktiskt till för att man just ska utbilda sig och att göra fel är en del av lärandet. Så ha inte för höga krav på din prestation och ha framförallt roligt på vägen